Als je zelf initiatief neemt, gaan er enorm veel deuren open

Geplaatst op
03 september 2020
Auteur
Dyonisa
Categorie
Interviews

Manon leerde Van Hoecke kennen tijdens haar stage bij de IT-afdeling. Nadat ze hier terecht kwam, is ze nooit echt opnieuw vertrokken.

 

“Tijdens mijn studies KMO-management was ik op zoek naar een stageplaats. Dit ging oorspronkelijk door bij een ander bedrijf. Dit is op het laatste moment geannuleerd, dus moest ik last minute op zoek naar een ander bedrijf waar ik stage kon lopen. Zo ben ik bij Van Hoecke terecht gekomen. Achteraf gezien was ik dus heel blij dat mijn oorspronkelijke stage niet doorgegaan was.”

“Na mijn stage kon ik moeilijk afscheid nemen van het bedrijf en ging ik hier aan de slag als jobstudent bij de afdeling IT en Systeembeheer. Hoewel de functie interessant was, was het vooral het warme gevoel van de collega’s dat me sterk bijbleef. Ik werd overal meteen met open armen ontvangen en zelfs uitgenodigd voor activiteiten na de uren. Niet enkel op dat moment, maar ook in mijn verdere loopbaan merkte ik dat het warme gevoel zeer aanwezig is bij de medewerkers, over alle afdelingen heen. Na mijn vakantiewerk, ben ik contact blijven hebben met de collega’s hier. Dit maakte het weerzien achteraf extra fijn.”

 

Dubai

“Nadat ik afstudeerde ben ik vertrokken naar Dubai, voor een vrijwillige stage. Na mijn tijd daar kreeg ik een jobaanbieding, die ik zeker overwogen heb. Toch kwam ik naar huis en ging ik op gesprek bij Van Hoecke voor een openstaande vacature. Het lijkt alsof het zo moest zijn. In februari ging ik aan de slag bij de Commerciële Binnendienst. Hier zorg ik er nu drie jaar met plezier voor dat we onze klanten de best mogelijke service kunnen geven.”

“Ik haal veel voldoening uit het dagelijkse contact met onze klanten. Het is fijn om mensen verder te kunnen helpen en te horen dat ze je dankbaar zijn. Je leert heel goed hoe je moet werken met verschillende persoonlijkheden. Binnen het team heerst er ook het gevoel dat je bij iedereen terecht kan. Er is een heel open cultuur waar je veel vragen kan stellen, fouten kan maken en aan iedereen hulp kan vragen. Daarom was dit voor mij het ideale bedrijf om mijn eerste werkervaring op te doen. Je krijgt de ruimte en de middelen om je werk op een goede en comfortabele manier uit te voeren.”

“Momenteel ben ik actief in het WE CARE-team. Met dit project behandelen we incidenten van klanten. Op die manier zien we elke klacht als een geschenk waar we meteen mee aan de slag kunnen, om zo te vermijden dat dit nog eens voorvalt. Het is zowel voor de klanten als voor het bedrijf zelf goed om te weten waar er iets misloopt en dat hier een oplossing voor komt.”

Projectwerk

“Als je zelf initiatief neemt, gaan er enorm veel deuren voor je open. Er zijn enorm veel projecten waarvoor je jezelf kan inschrijven, waar je aan kan deelnemen. De drempel hiervoor ligt heel laag. Als je ingewerkt bent in een bepaalde functie, komt er altijd wel een moment dat je wat meer uitdaging kan gebruiken. Op dat moment zijn er altijd tal van projecten waar je je tanden in kan zetten. Het geeft altijd voldoening om nieuwe dingen bij te leren en daar krijg je zeker de kans voor. Je kan ook zelf bepalen hoe ver je hierin wil gaan.”

“Het helpt zeker dat Van Hoecke voldoende flexibiliteit aanbiedt waar je gebruik van kan maken. Door glijtijd aan te bieden, krijg je de kans om vroeger of later te beginnen, of vroeger naar huis te keren. Dit maakt dat de combinatie van werk, privé en studeren vlot te combineren valt. Zelf ging ik tijdens mijn loopbaan samenwonen, doe ik al jaren weekendwerk en ben ik gaan studeren in avondschool. Die flexibiliteit komt goed van pas als ik bijvoorbeeld naar de les moet.”

Ontspanning

“Ik haal altijd veel plezier uit de evenementen. De zaalvoetbalmatchen, etentjes met de collega’s na de uren, het is allemaal heel leuk. Het hoogtepunt? De Pretdag. Op die dag gingen we met het hele bedrijf naar Oostende voor een dag vol zon, zee en strand.”

“Het is hier bijna onmogelijk om een slechte dag te hebben. Vanaf het moment dat ik hier begon, voelde ik me meteen thuis. Er waren vrij veel leeftijdsgenoten en dat maakt dat je meteen wat gemeenschappelijk hebt met anderen.”

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zegt deze functie jou wel iets? Solliciteer dan hier!