Meer mogelijkheden dankzij straffere TIP-ON stiften

Geplaatst op
03 juli 2023
Auteur
Dyonisa Van de Velde

Al jaren is TIP-ON een vaste waarde in ieder interieur. Dankzij de mechanische openingsondersteuning open je het front van je greeploze klap- of draaideur met een korte duw tegen het front. Deze stift kan ingeboord worden in de corpuszijwand. Zo hoeft u geen extra ruimte in de kast te voorzien. Eventueel kan hij in de kast geschroefd worden met een adapter. Om het bereik van de TIP-ON stiften te vergroten, stelt Blum nu een stift met een sterkere veer voor. Ideaal voor smallere deuren met meerdere scharnieren! 

onyx

Wat verandert er?

Deze nieuwe stiften zijn verkrijgbaar in de 3 kleuren: carbonzwart, platinagrijs en zijdewit. Om deze nieuwe stiften visueel te kunnen onderscheiden van hun oude tegenhangers, hebben ze op het uiteinde een bruine kleur. 

De nieuwe artikelnummers zijn duidelijk te herkennen aan de F:

0.171.220.0         956A1006F  TIP-ONP250R736

0.359.269.2         956A1006F  TIP-ONP250SEIW

0.848.721.7         956A1006F  TIP-ONP250  CS

Voor welke toepassing raadt Blum welk TIP-ON type aan?

  1. TIP-ON met magneet en standaardveer: In de toepassing met scharnieren zonder veer. Deze combinatie biedt het hoogste openingscomfort vanuit het oogpunt van de gebruiker en wordt door Blum aanbevolen. De deur zwaait ongeveer 45° open en kan dan vrij geleid worden.
     
  2. TIP-ON met puffer en standaardveer: In gebruik met scharnieren met veer. De deur opent slechts enkele centimeters rond de uitwerpopening van de TIP-ON.
     
  3. TIP-ON met puffer en sterke veer: De TIP-ON met sterke veer wordt gebruikt in alle toepassingen die grote uitwerpkrachten vereisen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij smalle, hoge deuren met meerdere scharnieren. 

    De gecombineerde sluitkrachten van de scharnieren creëren te veel weerstand zodat, afhankelijk van het aantal gebruikte scharnieren, de volledige uitwerpweg van de TIP-ON moeilijker kan worden bereikt met de standaardveer. In dit geval maakt de TIP-ON met een sterke veer de volledige uitwerpbeweging mogelijk.