VOKA charter opnieuw behaald

Geplaatst op
25 augustus 2021
Auteur
Karen Coomans

Vorig jaar werd een eerste actiejaar rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bekroond met het VOKA charter. Meteen werden er plannen gesmeed om opnieuw een jaar lang in te zetten op dit thema en met succes! Want voor het tweede jaar op rij werden onze inspanningen positief beoordeeld door VOKA.

Gebouwen

“We merken dat corona het uitvoeren van onze ambities soms iets moeilijker heeft gemaakt”, vertelt Tom (MVO-coördinator). “Maar ook in deze omstandigheden blijven we dit belangrijke thema een warm hart toedragen en hebben we ons extra ingezet om de doelstellingen te halen. We zijn dan ook heel blij met de mooie stappen die we hebben kunnen zetten.”

Fietsen

Een greep uit onze acties:

 • Elektrificatie wagenpark

Om elektrisch rijden te stimuleren werden 8 laadpunten geïnstalleerd op de Van Hoecke site.

 • Fiets stimuleren
  In onze fietsenstallingen zijn oplaadmogelijkheden om elektrische fietsen op te laden. Op die manier willen we collega’s aanmoedigen om de fiets te nemen voor woon- werkverkeer
 • Carbon neutral
 • Beplantingsplan
  De groene touch in onze kantoren zorgt voor een aangename werkomgeving
 • Steun aan goede doelen
  Vanuit onze duurzaamheidsvisie vinden we het belangrijk dat iedereen kansen krijgt en ondersteunen we daarom graag initiatieven die focussen op jongeren met een bijzondere jeugd.
Planten bureaus

Dankzij deze en alle andere inspanningen kregen we opnieuw het VOKA charter Duurzaam Ondernemen. “Daarbij stopt het natuurlijk niet”, vult Tom aan. “We willen blijven inzetten op deze thema’s en zijn al volop het derde en meest belangrijke actiejaar van het VOKA charter aan het voorbereiden. Dit moet het sluitstuk worden van een driejarenplan. Als we dat succesvol kunnen afronden, krijgne we de prestigieuze titel van SDG Pioneer.” Momenteel zijn er slechts 88 Vlaamse bedrijven die deze titel mogen dragen. We kijken er al naar uit om nummer 89 te worden!