Van Hoecke op Design District

Geplaatst op
28 mei 2018
Auteur
Karen

Design District is hét trefpunt voor interieurdesigners in Nederland. Drie dagen lang worden er in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam de nieuwste innovaties en designtrends getoond. Van Hoecke stelt er dit jaar een aantal nieuwe producten voor die design en techniek perfect hand in hand laten gaan.

Blum_clp0522_4 (1).jpg

Dunne fronten, eenvoudig bevestigd

In moderne interieurs en keukens wordt er steeds meer met dunne fronten en nieuwe materialen gewerkt. Blum ontwikkelde een nieuw bevestigingssysteem voor dunne fronten voor hun scharnieren, lade- en klapdeursystemen. Op de beurs tonen we deze nieuwe functionaliteit in een stijlvol meubel met niet-alledaagse fronten uit aluminium.

De nieuwe bevestigingsmanier voor dunne deuren, de speciaal ontworpen spreidanker EXPANDO T, geeft ontwerpers veel vrijheid bij het creëren van meubels. Dankzij een boordiepte van slechts 6 mm is het mogelijk om materialen met een dikte vanaf 8 mm te verwerken. Trekstangen uit staal zorgen voor een stevige bevestiging in harde materialen, de plastic pluggen zorgen dat de bevestiging stevig blijft vastzitten in zachte materialen zoals MDF of spaanplaat.

Blum_clp0501_4.jpg

Demping troef!

Daarnaast innoveert Blum door de geïntegreerde demping toe te voegen aan hun glasdeurscharnier CRISTALLO. Zo combineren ze de unieke eigenschappen van dit scharnier met de beproefde BLUMOTION technologie. Het resultaat is een strakke, stijlvolle scharnier waarbij het niet langer nodig is een extra onderdeel op de scharnier te klikken om gebruik te kunnen maken van de demping.

Bovendien zijn deze scharnieren ook verkrijgbaar in Onyx zwart. Deze combineren niet enkel mooi in donkere meubels, ook bij kwaliteitsmeubels in lichtere materialen zorgen ze voor een elegant accent. Het geeft de ontwerper meer mogelijkheden om zijn meubels tot in de kleinste details te personaliseren.

TA'OR BOX.jpg

Kleur bekennen

In het meubel zit, naast de functionele elementen, de eigen ontwikkelde TA’OR BOX. Deze industrieel vervaardigde houten lade weet techniek en design perfect te combineren. Met uitvoeringen in verschillende soorten fineerhout of houtdecors kunnen de lades perfect geïntegreerd worden in ieder meubel. Of gebruik ze om accenten te leggen.

Design District
6-7-8 juni
Stand V25
Van Nelle Fabriek
Rotterdam