Van Hoecke ontvangt VOKA charter duurzaam ondernemen

Geplaatst op
21 september 2020
Auteur
Karen

Klanten, medewerkers, partners en de samenleving, we zetten ze graag allemaal op de eerste plaats in alles wat we als bedrijf ondernemen. We deden het intuïtief al langer, maar het traject voor duurzaam ondernemen van VOKA helpt ons daar graag een handje bij. Die initiatieven die we onszelf vorig jaar vooropstelden, werden met succes uitgevoerd en beoordeeld. Daarom mogen we ons nu laureaat duurzaam ondernemen bij VOKA noemen!

Een greep uit de acties van vorig jaar:

  • We deden een onderzoek naar duurzame mobiliteitsmogelijkheden. Het komende jaar gaan we hier verder mee aan de slag om ze uit te werken.
  • Elektrische en hybride wagens werden opgenomen in het aanbod van wagens die collega’s via een cafetariaplan kunnen leasen.
  • Er kwam een onderzoek naar energie efficiënte maatregelen. Onze biomassabrander die houtafval uit de productie verwerkt én zorgt voor verwarming van onze gebouwen is hier een mooi voorbeeld van. Op deze manier kunnen we afvaltransporten elimineren en op een milieuvriendelijke manier verwarmen.
  • We kiezen bewust voor milieuvriendelijke en eenvoudig recycleerbare of herbruikbare verpakkingen voor onze voorgemonteerde lades. Zo stappen we af van het gebruik van piepschuim en stappen we over naar karton. Ook bij de plastic wikkelfolie die nodig is om palletten veilig te vervoeren, kozen we voor een ultradunne folie. Op die manier reduceren we ons plastiekgebruik.
  • Er werden verschillende acties ondernomen in het kader van materiaalverbruik en de sensibilisering van de medewerkers. De kartonnen drinkbekers aan onze koffieautomaten laten we bijvoorbeeld recycleren tot wc-papier.

Wil je graag meer weten over de acties in het kader van duurzaam ondernemen en onze filosofie hierover? Lees dan hier het interview met Peter Van Hoecke.

Na dit geslaagde traject stelden we ons nieuwe doelen en starten we met nieuwe initiatieven. Zo zijn we helemaal klaar om met veel enthousiasme aan de slag te gaan in een tweede actiejaar.