TA'OR @ Biënnale Interieur 2016

Geplaatst op
14 oktober 2016
Auteur
Van Hoecke

TA'OR @ Biënnale Interieur 2016

Biënnale Interieur 2016: Van Hoecke ontwikkelt conceptlade die functionaliteit met design combineert

In The Circus op Biënnale Interieur 2016 tonen we een conceptlade die je dwingt om met een ander oog naar dit onmisbare gebruiksvoorwerp te kijken. Een wereld zonder lades zou er sowieso ongeorganiseerd uitzien, maar hoe kunnen we de lade zelf in een sexy jasje steken? We presenteren twee gloednieuwe conceptideeën ontwikkeld door Enthoven Associates.

Storage is an art
Hoe kunnen lades in hun oervorm ook sexy zijn? Om daar een antwoord op te vinden zat een team van designspecialisten verschillende sessies samen met productontwikkelaars van Enthoven Associates. Het resultaat wordt in première op Biënnale Interieur 2016 getoond. Samen integreerde de designspecialisten en productontwerpers de TA’OR BOX, de zelfontwikkelde lade én een van de succesnummer van Van Hoecke, in een stijlvolle vide-poche: het typische kastje aan de voordeur waar je je autosleutels, portefeuille, haarspeldjes en brieven op kwijt kunt als je thuiskomst. Het conceptmeubel kreeg een stalen frame, geïntegreerd met een lade en kan aangevuld worden met een plantenbak. Het meubelstuk is daarom een designobject, en niet alleen een praktische lade. Daarnaast toont Van Hoecke ook een ingenieus koffiemeubel met een modulair frame en verschillende lades dat zowel praktisch is als het genot van het koffiezetten benadrukt.

Co-creatie
Beide concepten kun je zien als de concept car van een groot automerk. De Biënnale Interieur is namelijk hét event om reacties van het publiek te verzamelen, zodat de R&D-cel van Van Hoecke kan nagaan of het interessant is om de concepten verder te ontwikkelen. Een unieke vorm van co-creatie waar de mening van zowel de eindconsument als de professional doorwegen. De lade wordt vanuit zijn oervorm getoond én helemaal uitgekleed op de beurs.

Hieronder alvast een voorsmaakje van onze twee conceptmeubels die we speciaal voor deze gelegenheid creëerden! Benieuwd naar onze creaties? Kom dan zeker een kijkje nemen in 'The Circus' (hal 2) van 14 tot en met 23 oktober, Kortrijk Xpo.

Biënnale Interieur TA'OR Box