Praktisch eenzaamheid verhelpen met Cango mantelzorgwoningen

Geplaatst op
02 maart 2021
Auteur
Dyonisa Van de Velde

Als er een les is die we kunnen meenemen uit het afgelopen jaar, is het wel dat we zorg moeten dragen voor elkaar. Houtbouwer Hahbo bedacht samen met ontwerper Axel Enthoven de perfecte oplossing om eenzaamheid tegen te gaan bij onze oudere generatie. Hun Cango woonmodule is een duurzame hout/staalmodule die ervoor zorgt dat je je dierbaren ook op hun oude dag dicht bij jou kan hebben, en tegelijk hun zelfstandigheid en privacy kan respecteren. Op die manier kunnen ze op zichzelf blijven wonen, maar ben je toch steeds in de buurt voor gezelschap of hulp.  

Rolstoelvriendelijk

Cango mantelzorgwoning

Doorheen heel de woning is er voldoende ruimte voorzien voor eventuele rolstoelgebruikers, alsook relingen zodat het gebruik van een loopwagentje binnen overbodig wordt. Zo is de volledige woning drempelloos, zijn alle doorgangen breed genoeg en is er overal voldoende ruimte voorzien. Dit is zeker te merken in de badkamer, waar de douche zeer vlot bereikbaar is, ook voor rolstoelgebruikers. ’s Nachts gaat er bij beweging een lichtstrip branden, zodat oriënteren in het donker geen probleem vormt. Elk element in de woning zorgt voor een maximale ondersteuning van een zelfstandig persoon.

Handig hangsysteem

Prototype hangsysteem

Downsizen van een huis naar een kleinere woning, maakt dat je veel opbergruimte nodig hebt. Ook daar werd aan gedacht! Overal in de woning kan je ingebouwde kasten, lades en andere opbergmogelijkheden terugvinden.

Dankzij de samenwerking met onze klant Beneens, komen we doorheen de hele woning echte Van Hoecke kwaliteit tegen. We zien niet enkel onze scharnieren, lades en onze SPACE STEP terugkomen, ook valt er een prototype van een hangend opbergsysteem te bewonderen! Dit hangsysteem werd ontworpen en gemaakt door onze eigen Nikolas Van Beek, Product Trainer bij Van Hoecke. Door dit systeem kan je zaken op een schap opbergen en dit makkelijk naar beneden halen door de hendel naar beneden te trekken.

Ideaal als vakantiewoning

Lades Cango mantelzorgwoning

De woningen zijn beschikbaar vanaf 40m² en zijn gemakkelijk op één dag te (de)monteren. Het voorbeeld werd ingericht als mantelzorgwoning, maar er zijn nog tal van andere toepassingen waarvoor een woning als deze geschikt is. Wat dacht je van een eigen bureau of vakantiewoning? Dankzij de flexibiliteit van de module kan je hiermee elke richting uit! 

Wens je hier meer informatie over? Dit kan je vinden via cango.be!