Blum stelt nieuwigheden voor op Interzum

Geplaatst op
11 mei 2023
Auteur
Karen

Voor de meubelindustrie blijft Interzum dé plaats om kennis te maken met de laatste nieuwigheden. Ook Blum stelt er dit jaar opnieuw heel graag de nieuwste innovaties en producten voor aan het grote publiek. We zetten de hoogtepunten op een rijtje. 

Meer dan ooit bepalen verschillende levensstijlen, budgetten, beschikbare oppervlaktes, … de eisen op het vlak van keuken- en woonkamermeubels. Daarom creëerde Blum op hun stand drie verschillende leefwerelden om hun brede productassortiment te tonen. Onder het motto ‘FOR EVERYONE’ laat Blum inspirerende ideeën en praktische toepassingen voor hun producten zien met een optimaal ruimtegebruik als centraal uitgangspunt. Denk maar aan de plintoplossing SPACE STEP die in een klein appartementje al snel voor extra opbergruimte achter de plint zorgt maar ook een opstapje geeft om makkelijker spullen op te bergen in de bovenkasten. Of het nieuwe REVEGO vouwschuifdeursysteem waarmee de creatieve chaos van kleine kinderen moeiteloos kan verborgen worden bij (onverwacht) bezoek. Maar ook de mogelijkheden tot extra differentiatie met myLEGRABOX kunnen voor een meer persoonlijke beleving van de woning zorgen.

AMPEROS

AMPEROS brengt elektriciteit in meubels

Elektriciteit toevoegen in een meubel biedt heel wat mogelijkheden, denk maar aan: apparaten opladen terwijl ze netjes opgeborgen liggen, sfeer- of werkverlichting toevoegen, … Met AMPEROS brengt Blum binnenkort de oplossing om zonder elektrische kennis toch eenvoudig stroom te brengen in uw meubels. De nieuwe technologie kon op Interzum 2023 alvast de ‘Best of the Best’-award in de wacht slepen. 

AMPEROS is een gemakkelijke, en veilige oplossing. De verwerking, montage en ingebruikname zijn eenvoudig ontworpen en vereisen geen kennis van elektriciteit. Alles wordt veilig en zonder zichtbare kabels in de lades geïnstalleerd.  

In de toekomst zal Blum zowel 230 V als 24 V infrastructuur kunnen integreren en dus oplossingen kunnen aanbieden om bv. koffiemachines, printers, … op uittrektabletten netjes van stroom te kunnen voorzien maar ook om licht te integreren of USB-C aansluitingen makkelijk bereikbaar in de lade te integreren. 

AVENTOS top familie

Klapdeursystemen worden kleiner

Met de nieuwe AVENTOS top familie brengt Blum een kleinere variant van zijn beproefde klapdeursystemen op de markt. We kennen het principe al van bij de AVENTOS HK top, maar nu zijn ook de andere AVENTOS-systemen aan de beurt. Met hun kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreren de beslagelementen perfect in iedere corpus. 

AVENTOS klapdeurbeslag integreren in een wandmeubel geeft de gebruiker een volledige bewegingsvrijheid, een optimale toegang en een ergonomische gebruikservaring. Dankzij de verschillende types zijn er verschillende manieren om uw front te laten vouwen, openklappen, zwenken of liften. 

Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijde in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je bij de AVENTOS HF top en AVENTOS HK top exact bepalen hoe ver het front mag openen. De nieuwe top-familie kan bovendien uitgerust worden met de elektrische openingsondersteuning SERVO-DRIVE. Daarmee opent de kast met een lichte tik tegen het front en sluit het even gemakkelijk dankzij de geïntegreerde schakelaar. De nieuwe AVENTOS top familie zal tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn.  

MVO

Duurzaam uit overtuiging

Dit jaar schenkt Blum op zijn stand extra aandacht aan het thema duurzaam ondernemen. Een onderwerp dat ook ons bij Van Hoecke nauw aan het hart ligt. Bij Van Hoecke leggen we bewust een belangrijke focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We vinden het immers belangrijk om zorg te dragen voor iedereen die van kortbij of veraf met ons in contact komt. Daarom werken we met vier belangrijke stakeholders (klanten, medewerkers, partners en de wereld rond ons). Ieder jaar focussen we ons op concrete acties die betrekking hebben tot deze groepen, met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen als leidraad. Voor onze inspanningen werden we, in het kader van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen reeds beloond met het SDG Pioneer Certificaat, erkend door de Verenigde Naties. Samen met een sterke partner als Blum zullen we hierop in de komende jaren dan ook blijvend focussen.