Van tevreden klant naar trotse medewerker

Geplaatst op
03 september 2020
Auteur
Dyonisa
Categorie
Interviews

“Dankzij Van Hoecke vond ik een goed evenwicht tussen werk en privé.” Aan het woord is Domien, sinds vorig jaar bij ons in dienst als Commercieel Technisch Adviseur. Hij vertelt ons hoe hij het zelfstandige leven inruilde voor een job met meer ritme en regelmaat en zo meer tijd kon doorbrengen met zijn gezin.

“Ik ken de firma Van Hoecke al 16 jaar,  waarvan ik er de laatste 10 jaar zelf klant was. Na 6 jaar bij mijn eerste werkgever begon ik mijn eigen zaak. Dankzij goede en betrouwbare leveranciers waaronder Van Hoecke maakte ik een goede start. Jaar na jaar groeide mijn zaak en bleek het een succesverhaal. Toch had dit succes ook een keerzijde. Als eenmanszaak werd mijn leven alsmaar complexer. Ik stak er al mijn energie in, waardoor ik mijn privéleven meer en meer uit het oog verloor.”  

 “Twee jaar geleden zag ik toevallig op de website van Van Hoecke een vacature vrijkomen voor Commercieel Technisch Adviseur, en dit voor de regio West-Vlaanderen, de provincie waar ik woon. Ik had totaal geen ambitie om mijn zelfstandige zaak stop te zetten. Alles liep op rolletjes. Ik ontving steeds positieve feedback van mijn klanten en had nog een orderboekje dat nog meer dan een jaar gevuld was. Toch deed deze vacature me twijfelen.”

 

“Blijf ik de weg volgen waarbij ik niks uit handen wil en kan geven, waarbij ik steeds het risico neem mezelf te verliezen in mijn job en waarbij de zondagavond nog het enkele overschotje weekend betekent? Of kies ik een job waarvan mijn hart ook sneller gaat slaan maar met structuur, vaste uren, een goede verhouding tussen werk en privé? Voor mij was de keuze snel gemaakt. Mijn omgeving verklaarde me voor gek, maar velen van hen hebben de gekheid achter de schermen van mijn eigen zaak ook niet ondervonden.”

 

“Nadat ik mijn cv verzonden had, werd ik hartelijk ontvangen in Sint-Niklaas voor enkele gesprekken. Deze verliepen steeds gestructureerd en gegrond, maar toch in een ontspannen sfeer waar een open gesprek steeds mogelijk was. Hierdoor kreeg ik nog meer vertrouwen in de keuze die ik maakte. Enkele weken later kwam de bevestiging dat ik een jaar klein jaar later aan de slag kon gaan. Ik zou onze collega Bertrand mogen opvolgen, zodat hij met een gerust hart kon genieten van zijn welverdiende pensioen. Zo overlapten we nog een half jaar en kon alle kennis overgedragen worden. Zowel van mijn collega’s als tijdens mijn uitgebreide opleiding kreeg ik de kans om alle knepen van het vak te leren. Ik werd steeds gesteund en omringd door mijn collega’s, waarbij ik altijd terecht kon voor alle vragen.”

 

“Na een jaar heb ik mijn weg goed gevonden, niet alleen in Noord West-Vlaanderen, maar ook bij Van Hoecke. Ik heb dan ook nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Ik heb een veel beter evenwicht gevonden tussen werk en privé. Ik geniet ervan om weer meer tijd te kunnen doorbrengen met mijn gezin en toch helemaal tevreden te zijn op het werk.”

 

“De inspanningen die het management verricht om het voor ons zo aangenaam mogelijk te maken om te werken bij Van Hoecke, zijn zeker een verademing. Er worden regelmatig evenementen of extra’s voorzien voor de medewerkers, wat steeds fijn is. Soms zijn dit grotere evenementen, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse personeelsfeest of een sportdag voor de collega’s. Soms zijn dit kleinere zaken waar je energie uit haalt, zoals tafeltennis kunnen spelen over de middag.”

 

“Intussen ben ik begonnen met mijn eerste klanten te bezoeken in West-Vlaanderen en doe ik mijn uiterste best om een waardige opvolger te zijn voor Bertrand. We houden bijna dagelijks contact en wisselen onze ideeën uit. We hebben in een korte tijd een sterke band opgebouwd en dat zal sowieso resulteren in een goeie overdracht van ons klantenbestand in onze regio. Hoewel ik Bertrand zal missen, ben ik heel blij met deze verandering in mijn leven.”