Efficiënt bestellen: de toekomst is nu al mogelijk!

Geplaatst op
17 februari 2021
Auteur
Karen
Categorie
Keuken

Onze klanten ontzorgen en samen evolueren naar efficiënte bestelmanieren die voor ons beide een meerwaarde zijn in onze processen, daar gaan we bij Van Hoecke graag naar op zoek. Daarbij geloven we heel erg in sterke partnerschappen waarbij alle partijen samenwerken. Onze webshop met ladeconfigurator was een aantal jaren geleden baanbrekend in de industrie. Maar nu gaan we nog een stap verder. Dankzij een samenwerking met Proteus en Gatewise ontvingen we onze eerste bestelling rechtstreeks uit het ERP-systeem (een programma dat verschillende processen in een bedrijf kan ondersteunen) van één van onze klanten!

Electronic data interface (of kortweg EDI)  betekent dat data doorgestuurd wordt vanuit het éne systeem naar het andere, zonder verdere menselijke tussenkomst. Letterlijk met een druk op de knop vertrekt het order bij de klant en ontvangt Van Hoecke het in een formaat dat wij dan weer inlezen in onze software. “Het achterliggende proces is uiteraard wat ingewikkelder. Maar door dat nu in een gestandaardiseerd formaat te gieten, samen met onze partners Proteus en Gatewise, kunnen we veel sneller nieuwe klanten laten genieten van deze bestelmanier”, vertelt Sofie Carly (IT medewerker bij Van Hoecke).   

EDI

Het geheim van deze werkwijze zit in de eenvoud. Klanten kunnen net zoals anders hun order opmaken in het ERP-pakket van Proteus. Van daaruit versturen ze een bestand naar Gatewise die ervoor zorgt dat het omgezet wordt naar de standaard die wij nodig hebben om een verkooporder in ons systeem te kunnen maken. Eens we het order ontvangen hebben, sturen we een orderbevestiging terug naar de klant die onmiddellijk de gegevens zoals levertermijn en prijs geüpdatet ziet in zijn softwarepakket. “Dat betekent een enorm voordeel voor zowel ons als de klant”, verduidelijkt Remco (Buitendienstmedewerker). “Allereerst is er een tijdswinst voor beide partijen. De klant hoeft niet langer alles zowel in zijn ERP-pakket als in onze webshop in te geven. En ook de orderbevestiging wordt automatisch verwerkt zodat ze onmiddellijk verder kunnen werken met de meest actuele informatie. En uiteraard is ook de foutenmarge veel kleiner omdat de gegevens niet keer op keer moeten ingegeven worden.

Voorgemonteerde lades blijven in dit verhaal via onze performante configuratoren lopen, maar dankzij een koppeling wordt dit automatisch gelinkt aan een aankooporder in de ERP-software zodat ook hier alle gegevens eenvoudig bevestigd en verwerkt kunnen worden.

Deze nieuwe werkwijze werd nu voor het eerst gebruikt met een integratie met Proteus en Gatewise. We bekijken de mogelijkheden om in de toekomst ook met andere systemen een EDI op te kunnen zetten. Heeft u interesse? We bekijken graag samen met u de mogelijkheden voor uw pakketten. Voor meer info kunt u terecht bij één van onze vertegenwoordigers.