De ideale schoolbank staat met één poot op de werkvloer

Geplaatst op
10 oktober 2018
Auteur
Karen

Van Hoecke bekijkt de mogelijkheden om het Zwitserse model van duaal leren ook in hun vestiging in Sint-Niklaas toe te passen. Duaal leren wisselt een theoretische opleiding op school af met een praktische opleiding in een bedrijf.

Duaal Leren_03.jpg

Van Hoecke kijkt daarbij naar de jarenlange ervaring van hun partnerbedrijf Blum. Het bedrijf uit Sint-Niklaas is exclusief verdeler van de producten van Blum in de Benelux. De Oostenrijkse expert op vlak van meubelbeslag werkt al bijna 50 jaar succesvol samen met studenten.  

Drie jonge studenten uit Oostenrijk vertegenwoordigen het Duaal leren-programma op de beursstand van Blum/Van Hoecke tijdens de ProWood beurs (21 – 25 oktober). Ze produceren ter plekke metalen honinglepels op maat voor de bezoekers en tonen zo hun ontwikkelde praktijkervaring.

In België staat het duaal leren nog in kinderschoenen. Maar steeds meer scholen starten hier mee op. Van Hoecke positioneert zich als pionier om dit systeem en de scholen hier in België mee te ondersteunen.

Duaal leren_05.jpg

Professionele kansen voor jongeren

Blum biedt studenten een uitgebreid opleidingsaanbod aan. De acht hightech opleidingen van kunststoftechniek tot machinebouw stimuleren de individuele interesses en talenten van de jongeren. Daarnaast zijn de opleidingen ook afgestemd op de noden van het bedrijf, dat daardoor sneller kan investeren en innoveren.

Zodoende brengt het systeem van duaal leren veel voordelen met zich mee. Zo kan je als bedrijf rekenen op goed opgeleid bedrijfspersoneel dat beschikt over bedrijfsspecifieke knowhow. Het geeft ook de ruimte om sneller te innoveren en investeren. Bovendien gaan de medewerkers zich sterker met het bedrijf identificeren. Iets wat Van Hoecke een belangrijk concurrentievoordeel kan bezorgen.